Antonio González Quintana

77a9d-antonio-gonzc3a1lez-quintana

Licenciado en Historia (1979), diplomado en Archivística y Documentación (1983) y miembro del Cuerpo Facultativo de Archiveros del Estado (1985) es actualmente Subdirector General de Archivos en la Comunidad de Madrid. Anteriormente, entre otros destinos profesionales, ha sido director del Centro de Información Documental de Archivos del Ministerio de Cultura (2006-2008), Jefe de la Unidad de Coordinación de Archivos Militares del Ministerio de Defensa (1994-2003) y director del Archivo de la Guerra Civil, en Salamanca (1986-1994).

Ha publicado diversos trabajos sobre los archivos del Movimiento Obrero, sobre fuentes para el estudio de la Guerra Civil y el Franquismo y sobre los archivos y las políticas públicas de gestión del pasado en España. En los últimos años ha trabajado especialmente en la relación entre los archivos y la defensa de los derechos humanos, colaborando con diversos proyectos de Unesco, Archiveros sin Fronteras, Grupo de Derechos Humanos del Consejo Internacional de Archivos, y Swisspeace, con participación directa en proyectos como el Archivo de la Policía Nacional de Guatemala, el Archivo General de la Nación, de República Dominicana, el Archivo Nacional de la Memoria de Argentina o la Comisión Provincial por la Memoria de la Provincia de Buenos Aires, en La Plata. Su principal publicación sobre este tema es Políticas Archivísticas para la Defensa de los Derechos Humanos,(Paris-Santiago de Compostela, 2010).

«Miembro fundador de AsF, Antonio González Quintana es un referente internacional en relación a la defensa de los Derechos Humanos desde los Archivos, del que AsF se enorgullece que diga representar y el comité científico de su asistencia a estas Jornadas »

El comité científico

Anuncios
Us recomanem l’acte organitzat pels Amics de Ravensbrück amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Ateneu Barcelonés “Homenatge a dues dones lluitadores: l’escriptora Antonia Rodrigo i la fotògrafa Pilar Aymerich”.
Data i hora: 27 de novembre a les 19:00 hores.
Lloc: Sala d’actes Ateneu Barcelonès (c/ canuda, N° 6).
#arxiverssensefronteres #arxius #ateneubarcelonès #dretshumans #dones #barcelona #catalunya Avui hem format part de les #8JornadesAAV de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians amb la participació de la presidenta d’AsF @nurietacarreras.
#arxiverssensefronteres #arxius #transparència #dretshumans #democràcia #comunitatvalenciana #memòriahistòrica AsF participa a les Jornades “Arxius per a la democràcia i el dret a la informació”.
#arxiverssensefronteres #jornades #dretalainformació #democràcia #arxius #arxiversvalencians #comunitatvalenciana El dia 24 d’octubre a les 19 h estarem a Lleida explicant qui sóm i què fem a la sala Jaume Magré, carrer Bisbe Torres, 2. Esteu tots convidats! ☺️
#arxiverssensefronteres #lleida #archiverossinfronteras #catalunya #pau #justícia #dretshumans #arxius #actes Aquest cap de setmana els nostres vocals de comunicació, difusió i publicacions han estat al Casal Català de Tolosa prospectant el seu Arxiu. Pròximament més informació! De moment donar les gràcies a la gent del Casal, sobretot al Roc, per fer-nos fàcil l'estada! ✌🏻
#tolosa #casalcatalàtolouse #tolouse #arxiverssensefronteres #arxius #casalscatalans #projectes Avui estem fent la junta a @llibrerialaie!
😊☕️👌🏻
#arxiverssensefronteres #solidaritatarxivística #llibrerialaie #barcelona #catalunya #arxius El Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal ha premiat enguany la tasca de l’ONG Arxivers sense Fronteres i la campanya Banca Armada. Amb aquest guardó dotat amb 8.000 euros, l’Associació Josep Vidal i Leche reconeix la tasca per recuperar la memòria col·lectiva dels pobles i per denunciar les inversions de les entitats financeres en la indústria armamentista.
@canalreus @nurietacarreras 
#arxiverssensefronteres #archivos #solidaritatarxivística #asf #canalreustv #archiverossinfronteras #arxius #tv #notícies #culturatgn #reus #catalunya Divendres 6 d'octubre a les 20:15 AsF rep el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal 2017 a la sala del Centre de Lectura de Reus. Comunicado de AsF sobre los hechos ocurridos el 1 de octubre en Cataluña.
Comunicat en relació als fets succeïts l'1 d'octubre a Catalunya.
http://www.arxivers.org/home/images/COMUNICAT_1.pdf
A %d blogueros les gusta esto: